top of page

Syv Vilde Veje

Syv Vilde Veje er en scenekunstnerisk installation i kirkerummet - for unge og voksne fra 14 år - der stiller spørgsmål til de lige veje til målet og de skæve. Tager vi en retning i livet, eller tager livet en retning med os?

Publikum vælger selv deres rute og møder lydfortællinger, video, sanselige rum og performere, der inviterer til reflektion over de valg vi tager, de veje vi vælger, de kræfter der driver os - og hvad det kan betyde at blive slået ud af kurs.

Forestillingen udfordrer den moderne fortælling om, at vi er fri til at følge vores drømme – og dermed også selv bærer hele ansvaret for, hvor vores valg fører os hen. Især de unge mærker tyngden af det ansvar, for hvad nu hvis jeg vælger forkert, bliver jeg så ikke lykkelig? Medierne omtaler rutinemæssigt ethvert valg, unge står overfor, som fatalt og altafgørende - drømmestudiet, drømmeboligen, drømmejobbet. Men hvad hvis sammenhængen mellem livsvalg, mening og lykke er mere kompleks? Hvad hvis ideen om det perfekte liv kommer til at skygge for noget meget vigtigere?

Hvordan vælger man den rigtige vej?

Hvad vil det sige at nå sine drømmes mål?

Hvornår er et valg forkert?

Kan en vildvej ende det rigtige sted?

 

Syv Vilde Veje tager udgangspunkt i nogle af kirkerummets essentielle elementer og bruger dem som scenisk og tematisk ramme for de forskellige stationers fortællinger/udtryk. For publikum er det på samme tid en sanselig fordybelse i kirkerummets forskellige dele, som man oplever på en ny og anderledes måde, og en perspektivering af enkeltdelene - fx skibet, koret og våbenhuset - som sætter deres symbolske og åndelige betydning i spil med konkrete, eksistentielle livstemaer, dilemmaer og spørgsmål.

Iscenesættelse og tekster: Barbara Simonsen.

Medskabende performere: Kasper Daugaard Poulsen og Súsanna Tórgárd.

Video- og lyddesign: Christoffer Brekne.

Konsulenter: Preben Medom Hansen og Andreas Vinther Jensen.

Syv Vilde Veje havde premiere på KK44-festivalen 2023 i Silkeborg Kirke.

Co-produktion: KK44 og Teater Seachange.

Støttet af: William Demant Fonden, Aarhus Kommune, Båndkopimidlerne og Silkeborg Kommune.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_13da7.jpg
bottom of page